Menu

Global Fiësta

13.30 tot 20u
Global Fiesta is een multicultureel wereldfeest in de kleurrijkste buurt van Mechelen. Een moment om elkaar te ontmoeten, de wereld te proeven, te beleven, te ervaren en vooral…...

Al meer dan 15 jaar vertrekt Global Fiesta vanuit deze visie. Hoe meer ontmoetingen, hoe gezelliger het leven is in de buurt. In het hart van de Mahatma Ghandi wijk strijkt elk jaar de Global Fiesta-karavaan neer. Samen maken we er een volksfeest van, in de goeie oude traditie van weleer. De pensen mogen dan vervangen zijn door couscous, het opzet blijft hetzelfde. Samen maken we er een festijn van.

Wij geloven dat de beste manier om vooral de gelijkenissen te ervaren, eerder dan de verschillen, samen iets organiseren is. Een feest geven met voor elk wat wils. Fan van de wereldkeuken of eerder zin in een frietje? Dat kan! Uit de bol gaan op Afrikaanse ritmes of liever genieten van het klassieke programma van de harmonie? Ook dat kan! Tussendoor nemen zwoele Latijns-Afrikaanse ritmes u mee naar een andere wereld. Voor de kleintjes zijn er springkastelen, de jeugd houdt een oogje in het zeil en de studenten… die leiden alles mee in goede banen. Als dan ook nog de zon doorbreekt, is onze editie meer dan geslaagd.