Menu

Maanrock

24 t.e.m. 26 augustus 2018 - Centrum Mechelen

Gratis - vr: 17-02u - za: 13-02u- zo: 12-00.30u

Met de fiets

Wees gezond, denk aan het mileu en kom gewoon met de fiets! Je kan je fiets vlakbij het festivalgebeuren veilig én gratis zetten. Er worden 3  bewaakte fietsenstallingen voorzien, op een boogscheut van het festivalterrein.

Waar staan die fietsenstallingen exact?
  • Veemarkt
  • Zoutwerf
  • Sint-Romboutskerkhof aan de Sint-Romboutskathedraal
Bromfietsen zijn jammer genoeg niet toegelaten op deze fietsenstallingen.​

Met het openbaar vervoer

Je woont niet vlakbij genoeg om met de fiets te komen? Het centrum van Mechelen is dan ook erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zo zijn er 2 treinstations.

Mechelen-Centraal ligt op zo’n 15 minuten wandelafstand en Mechelen-Nekkerspoel op zo’n 10 minuten.

Vanuit beide stations is Maanrock op wandelafstand te bereiken! 
Meer info vind je op www.nmbs.be.

Ben je geen treinfan en geef je de voorkeur aan De Lijn? Dat kan ook. 
Vind alle informatie op: www.delijn.be
 

Met de auto

Als het echt niet anders kan, willen we ook niet dat je Maanrock hiervoor moet missen dus kan je ook met de wagen komen. Parkeren rondom het centrum is de boodschap maar slechts beperkt! Parkeren kan aan de Grindparking (Spuibeekstraat, 2800 Mechelen)

Hoe geraak je aan deze parking? 

Op E19 neem je afrit Mechelen-Noord. Volg de N16 en rijd vervolgens 1,5 km op de ring. Slaag dan rechts af aan de brug van station Mechelen-Nekkerspoel. Neem de eerste afslag aan je rechterkant en zo kom je op het Douaneplein.

Volg deze straat en aan de UGC sla je opnieuw rechtsaf.
Vervolgens zie je aan je linkerkant de toegang tot de Grindparking.  

Blijf up to date via volgende websites:
www.wegenenverkeer.be
www.mecheleninbeweging.be

Toegankelijkheid

Aan het Groot Podium is een verhoogd platform (rechterkant) waarop rolstoelgebruikers of mensen met krukken kunnen genieten van de concerten. Om zoveel mogelijk mensen met een beperking toegang te verlenen, vragen we slechts één vriend mee te nemen op het platform. Zo kan je van alle hoofdacts een heel weekend genieten.

Oordopjes & kinderkoptelefoons

Jouw oren zijn kostbaar! Geniet van de muziek en bescherm je oren tegelijkertijd. In samenwerking met CM voorzien we massa’s oordoppen. Er zijn mobiele teams op stap maar je vindt deze ook aan de kassa. De allerkleinsten kunnen ook dankzij CM een kinderkoptelefoon verkrijgen in het CM-kantoor (Onder-den-Toren 4). Bij het ontlenen van de hoofdteleefoon wordt een waarborg van 20 euro ggevraagd. Breng je de hoofdtelefoon in goede staat terug, ontvang je je waarborg. 

Toiletten

Op de verschillende pleinen van het festivalterrein zijn er heel wat toiletten. Elke area heeft ook kraantjeswater om je handen te wassen. Toegang tot toiletten zijn gratis.

We zeggen vooraf al DANKJEWEL om de omliggende straten en gevels te besparen van wildplassen! Zo stel je de bewoners en ondernemers in de stad ook tevreden :-).

 

EHBO

Het Rode Kruis zet zich ook drie dagen lang in voor jullie op het festivalterrein. Op het festivalmapje vind je meteen hun locatie terug. Op basis van de signalisatie op het terrein vind je ook je weg naar de Eerste Hulp.