Menu

Maanrock

24 t.e.m. 26 augustus 2018 - Centrum Mechelen

Gratis - vr: 17-02u - za: 13-02u- zo: 12-00.30u

Het grootste gratis stadsfestival in Vlaanderen

Van 24 t.e.m. 26 augustus 2018 wordt de Mechelse binnenstad een echt walhalla: Maanrock is de ideale afsluiter van de zomer!

Op vrijdagavond 24 augustus knallen de deuntjes uit de boxen op het Feest Podium met topdj's als Lady S en Beauty & The Beats, terwijl jazzliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan het Klassiek Podium. Jong, opkomend talent mag het Apart Podium aftrappen met het Free Podium. Verder vind je op vrijdag ook elektronische muziek op De Koer, alternatieve beats op MOES, en muzikaal theater in de Theatertuin. 

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus heb je opnieuw keuze uit een brede waaier van muziek. De grote namen staan op het Groot Podium terwijl het Apart Podium je een reeks pop- en rockbands serveert. Dans en zweet je te pletter aan het Feest Podium, op MOES of De Koer met dance, house, drum 'n bass, dubstep en hiphop of zet je lekker aan het Klassiek Podium en aanschouw de muzikale kunde van de klassieke bands, harmonieën, fanfares en brassbands. Wie zich even wil herbronnen in alle rust, kan terecht op de gloednieuwe Stilteplek.

Rommy's Zomertuin

Op zondag 26 augustus komen de allerkleinsten aan hun trekken aan het Groot Podium met optredens van Radio Rommy en Kaatje, maar ook in Rommy's Zomertuin. Kom picknicken met het hele gezin, speel en ontdek allle hoeken van deze prachtige tuin. Terwijl de kindjes aan het zweten zijn van plezier, kunnen de mama's en papa's lekker chillen en hangen in de tuin. 

Locatie: toegang via Schaalstraat

Zondag: 10 tot 18u

Dansplein

Tijdens het Maanrockweekend kan je niet enkel mee dansen op de beats van meer dan 100 artiesten op de 11 toplocaties, maar kan je ook zelf een pasje wagen op een groot dansevenement in openlucht. ‘Het Dansplein’ (Vismarkt) laat alle dansfanaten op zondag 26 augustus helemaal uit de bol gaan. Leer de ins en outs van salsa met Salsa Titanico of krijg de tango onder de knie met El Ardoroso en toon dan je verworven kunsten tijdens het Latijns-Amerikaans dansfeest. 

Locatie: Vismarkt

16u: initiatie salsa
17u: initiatie tango
18-22u: Latijns-Amerikaans dansfeest

MOES

Verwacht je aan meer dan muziek alleen in één van de stadstuinen in de Mechelse binnenstad: de prachtige tuin van het Oh!.

Op vrijdag 24 augustus geniet je van dj-sets om handen en vingers bij af te likken. MOES transformeert op zaterdag 25 en zondag 26 augustus tot een oase van eigenzinnige muzikale sessies, in een hippe sfeer met house en disco vanuit alle hoeken van de wereld. 

Locatie: Heembeemd, ter hoogte van huisnummer 20

Vrijdag: 17 tot 00u
Zaterdag:13 tot 23.45u
Zondag: 12 tot 21u

Theatertuin

I.s.m. Sjarabang vzw wordt de theatervoorstelling ‘Romeo en Julia' hernomen in de gezellige Theatertuin. Je kan hier ook terecht voor een stevige portie muziek. 

Locatie: Moreelshuis, Moreelsstraat 3.

 Vrijdag 
19u: Romeo en Julia
20u: De Lokroep om de Zee
21.30u: Doolin

Zaterdag
19u: Romeo en Julia
20u: De Lokroep om de Zee
21u: Marina Stockx met Saint-Amour

Zondag 
14.30u: Romeo en Julia
15.30u: De Lokroep om de Zee
17u: Compadres

Maanrock dankt zijn sponsors