Menu

Maanrock

24 t.e.m. 26 augustus 2018 - Centrum Mechelen

Gratis - vr & za: 18-02u - zo: 14-00.30u

Het grootste, gratis stadsfestival in Vlaanderen

Tijdens het laatste weekend van augustus wordt de binnenstad hét walhalla van de muziek. Maanrock is dé afsluiter van de zomer. 

Op vrijdagavond knallen de deuntjes uit de boxen op het Feest Podium met de beste dj's terwijl jazzliefhebbers hun hart kunnen ophalen in het Hof van Busleyden. 

Op zaterdag en zondag kan je kiezen uit een breed gamma aan muziek. De grote namen staan op het Groot Podium terwijl het Apart Podium je een reeks pop- en rockbands serveert.  Dans en zweet je te pletter aan het Feest Podium met dance, house, drum 'n bass, dubstep en hiphop of zet je lekker in de tuin van het Hof van Busleyden en aanschouw de muzikale kunde van de klassieke bands, harmonieën, fanfares en brassbands. 

Rommy's Zomertuin

Op zondag 27 augustus komen de allerkleinsten aan hun trekken aan het Groot Podium maar ook in de Sinte-Mettetuin. Voor één dag wordt deze tuin omgetovers tot Rommy's Zomertuin

Kom picknicken met het hele gezin, speel en ontdek allle hoeken van deze prachtige tuin. 
Terwijl de kindjes aan het zweten zijn van plezier, kunnen de mama's en papa's lekker chillen en hangen in de tuin. 

Locatie: Schaalstraat

Zondag: 10 tot 18u

Nieuwe locatie: Dansplein

Tijdens het Maanrockweekend kan je niet enkel mee dansen op de beats van meer dan 70 artiesten aan de verschillende podia maar je kan zelfs deelnemen aan een groot dansevenement in openlucht. ‘Het Dansplein’  laat alle dansfanaten op zaterdag 26 en zondag 27 augustus helemaal uit de bol gaan.  Deze nieuwe locatie wordt opgezet met drie dansscholen, namelijk El Ardoroso, Salsa Titanico en Apollo Swing.
 
Op zaterdag serveren ze je Lindy Hop met Apollo Swing en Argentijnse Tango met El Ardoroso. Daarna kan je een hele avond doorfeesten met 50% tango en 50% Lindy Hop. Op zondag 27 augustus kan je een initiatie salsa of kizomba volgen, dankzij Salsa Titanico. Na deze initiaties kan je opnieuw genieten van een heus Latin feestje met de leukste salsa, bachata, kizomba en nog veel meer… 

Locatie: Cultuurplein, Minderbroedersgang 5

Zaterdag
16u: initiatie Lindy Hop
17u: initiatie Argentijnse Tango
18-22u: dansfeest Lindy Hop en Argentijnse Tango 

Zondag
14u: initiatie Salsa
15u: initiatie Kizomba
16-20u: latin party met salsa, bachata, kizomba…

Nieuwe locatie: Theatertuin

I.s.m. Sjarabang vzw en De Moedertaal wordt de theatervoorstelling ‘De getemde feeks’ opnieuw hernomen op een gloednieuwe, gezellige locatie. Je geniet er niet enkel van theater maar ook van een goede portie muziek.

Locatie: Moreelshuis, Moreelsstraat 3.
 
Vrijdag
19u: ‘De getemde feeks’ door Sjarabang en De Moedertaal
20.30u: Lien Schoeters

Zaterdag
19u: ‘De getemde feeks’ door Sjarabang en De Moedertaal
20.30u: Marina Stockx en Jo Braet ‘Piafprogramma’

Zondag 
14.30u: ‘De getemde feeks’ door Sjarabang en De Moedertaal
16.30u: Villa B

Nieuwe locatie: MOES

Verwacht je aan meer dan muziek alleen. En dat allemaal in één van de stadstuinen in de Mechelse binnenstad: de prachtige tuin van het Oh!.

Deze locatie transformeert op zaterdag 26 augustus tot een oase van eigenzinnige muzikale sessies, in een hippe sfeer met heel wat lekker eten en drinken uit de lokale buurt. Op zondag 27 augustus kan je hier lekker relaxen met rustige beats en een picknick.

Locatie: Kanunnik De Deckerstraat 20, 2800 Mechelen

Zaterdag: 12 tot 23u
Zondag: 12 tot 21u

Maanrock dankt zijn sponsors