Menu

Autovrije Zondag 2020

20.09 - Binnenstad Mechelen

Bereikbaarheid & dienstregeling De Lijn

Op zondag 20 september zullen er geen auto’s toegelaten worden in de binnenstad. Er kunnen geen doorgangsvergunningen aangevraagd worden.

Dit is met uitzondering van bezoekers in het bezit van een kaart 'Personen met een handicap' en essentieel vervoer (taxi's, hulpdiensten, dokters van wacht en thuisverpleegkundigen en uitvoeringsdiensten van de Stad Mechelen).

De parkings in de binnenstad zullen gedurende de hele dag niet bereikbaar zijn. De randparkings Zandpoortvest, Bruul, Tinel, Rode Kruisplein, Douaneplein en parking Nekker blijven bereikbaar.

De pendelbus (lijn 1 Mechelen Station – Centrum) zal gedurende de hele dag omgeleid worden. Er worden vervanghaltes voorzien langs de Veemarkt en de Bleekstraat. De andere lijnen behouden hun normale reisweg.

Personenvervoer binnen de stad: In Mechelen hebben we een fietstaxi die door heel de stad rijdt. Kijk voor meer informatie op https://klimaatneutraal.mechelen.be/fietstaxi.

Extra fietsenstalling

Kom met de fiets naar autovrij Mechelen en parkeer op het binnenplein van het Stadhuis!

Tussen 13 en 16 uur kan je hier ook gratis je fiets laten graveren.

Veiligheidsmaatregelen in de binnenstad

Kom jij genieten van de Mechelse straten zonder verkeer? Houd je dan aan de opgelegde veiligheidsmaatregelen in de stad:
  • Zorg dat je altijd een mondmasker bij hebt (personen boven de 12 jaar) en draag dit op drukke plaatsen en in de afgebakende zone in het centrum;
  • Was of ontsmet regelmatig je handen;
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand;
  • Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het nadien in een afsluitbare vuilbak;
  • Hoest of nies in je elleboog;
  • Wees extra voorzichtig met kwetsbare personen;